Skip to content

OVER ONS

Over Advocatenkantoor De Widt

In september 2005 is Advocatenkantoor De Widt opgericht in Almelo. Samen met mijn ervaren secretaresse hebben wij als team het kantoor vorm gegeven. Ons doel was en is om een laagdrempelig kantoor te zijn, in die zin dat cliënten niet te veel schroom hebben om de hulp in te schakelen bij juridisch problemen van ons kantoor. Wij hebben in de loop van de jaren gemerkt dat dat aardig is gelukt en vooral door middel van mond op mond reclame.

De meeste cliënten merken dat wij als kantoor veel ervaring hebben met vraagstukken die aan ons worden voorgelegd maar ook dat we betrokken zijn op de zaak en op de persoon.

Cliënten vragen wel eens of het oplossen van juridische problemen na 20 jaren niet saai is geworden omdat je steeds dezelfde zaken behandelt. Dat ervaren wij niet zo. Iedere zaak is anders en iedere cliënt heeft ook een eigen specifieke wens. Op die specifieke wens proberen wij zo goed mogelijk in te spelen. Dat werkt vooral als je als advocaat goed luistert naar wat de cliënt als verwachting heeft en scherp krijgt wat het doel is dat de cliënt graag wil bereiken. Mijn ervaring is dat de meeste mensen dat aan mij duidelijk weten te maken en gezamenlijk komen we dan tot een aanpak of strategie om de zaak op te lossen.

Wij verlenen juridische rechtsbijstand op 4 rechtsgebieden. Het voordeel is dan dat ook als cliënten vragen hebben die deels betrekking hebben op een andere rechtsterrein ik hen ook kan bijstaan zodat ze het verhaal bij mij als advocaat kunnen doen en die juridische problemen dan door mij opgepakt kunnen worden. Overlap van zaken bij verschillende rechtsgebieden komen veel voor bij arbeidsrecht (bijv. ontslag) en sociaal zekerheidsrecht (recht op een uitkering). Maar ook bij sociaal zekerheidsrecht (bijv. ziekte) en personen- en familierecht (echtscheiding of alimentatie).

Mocht u gebruik willen maken van onze juridische bijstand dan kunt u telefonisch contact met ons kantoor opnemen zodat er een afspraak kan worden gemaakt. Wij ontvangen onze cliënten alleen na telefonische afspraak omdat ik zeer regelmatig buiten kantoor ben in verband met zittingen.

Onlangs zijn we verhuisd naar Capitool 42 in Enschede, met uitzicht op het FC Twente stadion, en hebben ook daar een goede en fijne werkplek om onze cliënten te ontvangen met een kopje koffie of thee. Parkeren rondom het pand is mogelijk en is gratis.

Linda de Widt

Advocaat
Ruim 50 jaar geleden ben ik geboren en getogen in Twente. Voor studie en opleiding tot advocaat ben ik samen met mijn man naar het westen des lands vertrokken. Eerst ben ik bij Advocatenkantoor Aantjes en Schakel in Rijswijk in opleiding gegaan en later bij Damsté Advocaten in Enschede en vervolgens bij Advocatenkantoor Lamping en Luiten te Almelo in dienst getreden als advocaat. In 2005 ben ik samen met mijn secretaresse Advocatenkantoor De Widt gestart aanvankelijk in Almelo en sinds 2011 in Enschede. De brede opgedane ervaringen zetten wij inmiddels samen al 20 jaren in om juridische vraagstukken of problemen op te lossen voor onze cliënten.

Namanda Geertsma

Secretaresse

Net 41 jaar geleden ben ik geboren en getogen in Enschede. Alvorens ik 20 jaar geleden als secretaresse in de advocatuur ging werken ben ik als secretaresse in verschillende branches werkzaam geweest, waardoor ik veel ervaring heb opgedaan bij en met bedrijven en ook met cliënten.
Door onze jarenlange samenwerking werken wij als team, en ik als secretaresse, om de cliënten bij te staan met hun juridische vraagstukken en problemen.

Maak een afspraak